.

.

9 Temmuz 2012 Pazartesi

Twit-Söyleşi ve Twit-Konferanslarımızda Uyulması Gereken Kurallar

Milletimizin platformu @Turkbahari milletimizi kanaat önderleriyle buluşturmaya devam ediyor.

Twitter üzerinde daha etkin ve sistematik bir röportaj  için konuklarımızın ve röportajı takip eden diğer twitter kullanıcılarının dikkat etmesi gereken hususlar şöyle:

1-Twit-söyleşi ve twit-konferanslarımızın daha etkin gerçekleşebilmesi için konuklarımız için en az 1saatini ayırmalıdır.

2-Twit-söyleşi ve twit-konferanslarımızı gerçekleştirirken konuklarımız cep telefonu, ipad, tablet vb. değil, dizüstü ya da masaüstü bilgisayardan röportaja katılması röportajın hızlı ve seri ilerlemesi açısından çok önemlidir.

3- Twit-söyleşi ve twit-konferansımız bitmeden  konuklarımız herhangi bir takipçisine direk cevap vermemelidir. Takiçilerimizin @turkbahari platformuna gönderdiği sorular içinden soru ve yorumlar tarafımızdan seçilerek konuklarımıza yönlendirilecektir. Konuklarımız dilerse twit-söyleşi ve twit-konferansımızın bitiminde arada kendisine takipçilerden gelen sorulara direk cevap verebilir.

4-Konuklarımız kendilerine yönelttiğimiz sorulara diledikleri kadar mesajla yanıt verebilir ancak önce soruyu RETWEET ederek takipçilerine sorunun ulaşmasını sağlamalı sonrasında "yanıtla" tuşuna basarak cevap mesajını yazmalıdır.Devam edeceği her mesajın sonuna ++ işareti koyarak cevabın devam edeceğini anlamamızı sağlamalıdır.

5-Twit-söyleşi ve twit-konferanslarımızın daha etkin ve sistematik yapılabilmesi için bu kuralları twitter röportajımızdan 10dakika önce takipçilerimize duyurulacaktır. Konuklarımız röportajdan 10dakika önce yayınladığımız bu duyuruyu kendi takipçilerine duyurmak üzere retweet etmelidir.

6-Konuklarımız dilerse cevaplarını güçlendirmek adına mesajlarına resim, video, grafik ekleyebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder