.

.

15 Temmuz 2012 Pazar

TGRTHaber Programcı Av. Fikri Akyüz ile "Türkiye'nin Gündemi" Konulu Twit-Söyleşimiz

 


TürkBaharı Dünyanın ilk Online-Sosyal Thinktank Platformu'nda sizleri 14Temmuz2012  Saat:21.00'da TGRTHaber Programcı Av. Fikri Akyüz ile buluşturduk. Sn. Akyüz  gündeme dair sorularımızı yanıtladı.



Türkbaharı: Fikri Bey öncelikle davetimizi kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz.Dilerseniz röportajımıza başlayalım.Gündemdeki Suriye konusuyla başlayalım.Suriye'nin silahsız Türk keşif uçağını vurması nasıl bir hesaba dayanıyor olabilir?

Fikri Akyüz: Suriye'nin uçağımızı elbette "biz güçlüyüz" mesajından başka bir şey değil.Türkiye'nin müdahalesinin 3.dünya savaşını başlatacağını da bildikleri için suriye rahat hareket ediyor.

Türkbaharı: Yani Türkiye'nin eli kolu bağlı olduğunu bildikleri için mi buna cesaret ettiler.Rusya'dan gelen mesajlara ne diyorsunuz?

Fikri Akyüz: Türkiye'nin eli elbette güçlü ama ortadoğu coğrayasında malum ki pek çok "el" var! üstelik "elalem" de çok var!

Türkbaharı: Sn. Başbakan'ın Suriye rejimine yüklenmesinde bunun bir etkisi olduğunu düşünüyor musunuz?

Fikri Akyüz: Ama sayın Başbakan'ın, uçak düşmeden önce de esad'a sert söylemleri oldu.

Türkbaharı: Türkiye'nin Suriye'ye verdiği yanıtı yetersiz bulanlar var.Sizce Türkiye Suriye'ye yeterli yanıtı verdi mi?

Fikri Akyüz: Türkiye, Suriye konusunda sessiz kalmadı,kalmamalı elbette. ama "uçak nasıl düştü?" muamması konusunda sessiz kalmalı:)

Türkbaharı: Evet o da ayrı bir tartışma konusu.Genelkurmay füzeyle vurulmadığını açıkladı.Uçağın nasıl düştüğünü halen bilmiyoruz. Uçağın nasıl düştüğü yada düşürüldüğü halen netlik kazanmamışken kimse sağlıklı yorum yapamıyor galiba.Gündemin diğer maddelerinden biri Sn. Başbakan'ın "partili cumhurbaşkanı" önerisi.Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Fikri Akyüz: Partili cumhurbaşkanı" fikrinin sakıncası yok. Ahme Necdet Sezer partili değil miydi? Pardon değildi,düzeltiyorum: "partizan"dı.

Türkbaharı: Sizce Türkiye'de bir muhalefet boşluğu bulunuyormu?Kılıçdaroğlu'nun muhalefet ve liderlik gücünü nasıl buluyorsunuz?

Fikri Akyüz: Evet,Kılıçdaroğlu yetersiz kaldı.ben chp'nin güçlenip %30'a yakın oy almasını, iktidarda ise Ak parti'nin olmasını istiyorum.

Türkbaharı: Peki sizce CHP ve Kılıçdaroğlu%30oy alabilmesi için neler yapmalı? Ya da neyi yanlış yapıyor?

Fikri Akyüz: 30'lu,40'lı yılların söylemlerinden kurtulmalı. Chp'ye yıllarca emek vermiş insanları birilerinin hatırı için dışlamamalı.

Türkbaharı: Takipçilerimizden gelen yorumlarda bu konuda CHP'nin pek başarılı olamayacağı yönünde. Türkiye'de son on yıla baktığınızda demokrasi ve özgürlükler noktasında nasıl bir eğilim görüyorsunuz?

Fikri Akyüz: Türkiye pek çok alanda 10 yılda çok ilerledi. ama basın özgürlüğü geriye gitti. basın özgürlüğü konusunda 2002'den geriyiz.

Türkbaharı: Yeni anayasa konusunda umutlumusunuz?Sizce basın özgürlüğü yeni anayasada güvence altına alınabilir mi?

Fikri Akyüz: Basın özgürlüğü, anayasaya madde koyarak sağlanamaz.siyasi iradenin tutumu,halkın hassasiyeti,gazetecilerin tavrı önemlidir.

Türkbaharı: Fikri Bey sorularımızı yanıtladığınız için çok teşekkür ederiz. Faydalı bir röportaj oldu.

Fikri Akyüz: Türkbaharı'nın sorularını cevaplamaya çalıştım. kendilerine ve takip edenlere teşekkür ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder